Traineri

Dr. Simona HERB

Dr. Herb este primul și singurul terapeut român, Supervisor și Trainer acreditat în Terapia centrată pe emoții (EFT). Ea este directorul Centrului Psiris din Iași și coordonatorul comunității terapeutice EFT din România.

Simona și-a început formarea în terapie de cuplu și familie în cadrul unei școli sistemice din Iași, fiind încă de atunci atrasă de viziunea diferită propusă de Terapia centrată pe emoții. Dorința Simonei de a ajuta clienții dincolo de punctul în care orice funcționa înainte, încetează să mai aducă schimbarea dorită, a constituit un imbold important pentru a călători și depune efort consistent în obținerea acreditării ca și terapeut EFT. Urmând cursurile de formare în Statele Unite ale Americii, sub îndrumarea însăși întemeitoarei acestei abordări, dr. Susan Johnson, și apoi a trainerului și mentorului său, dr. Rebecca Jorgensen, Simona nu a întârziat să obțină certificarea ca terapeut. Chiar înainte de a obține această recunoaștere, Simona a debutat un proces sistematic de promovare a abordării în spațiul românesc, și la 3 ani de la startul acestui demers, România este bine poziționată pe harta mondială a practicienilor EFT. 2017 aduce cu sine recunoașterea oficială a Simonei ca trainer acreditat, la scurt timp de la recunoașterea sa ca supervizor. Deopotrivă, 2017 marchează sub îndrumarea Simonei, al 2-lea supervizor acrediat din România, 4 serii complete de formare ce însumează peste 50 de terapeuți români și nu numai care au trecut prin toate etapele de formare, și peste 300 de terapeuți ce au trecut prin cel puțin un pas de formare.

Simona a asistat toate sesiunile de formare desfășurate până în prezent cu unul din trainerii de mai jos, a tradus materiale diverse în limba română,  a susținut numeroase sesiuni de cursuri introductive în EFT, dar și alte cursuri derivate.

Echipa Psiris

 

Dr. Rebecca Jorgensen

rebecca

Dr. Jorgensen este Terapeut certificat, Consultant/Supervisor și Trainer acreditat în Terapia centrată pe emoții. Ea este directorul Centrului EFT din San Diego și  TRI EFT Alliant.

Rebecca și-a început dezvoltarea clinică încă din perioada primului ei stagiu de practică din cadrul studiilor de licență, în anul 1989, când, inițial, lucrând cu copii, a realizat că lucrând cu părinții creează mai multă schimbare, siguranță și întrajutoare pentru copii. Interesul ei pentru relaționare și familie a crescut, astfel încât primul curs postuniversitar intensiv a fost cel realizat de John Gottman – “Terapie maritală fundamentată științific,” ocazie cu care a aflat pentru prima oară de munca fenomenală a Dr. Susan Johnson și despre modelul său cu privire la terapia de cuplu.

Terapia centrată pe emoții (EFT) a revoluționat felul de a lucra al Rebeccai cu diadele, reducându-se dramatic rata divorțurilor. Ea a finalizat formare avansată cu Dr. Johnson și a devenit terapeurt certificat, supervizor și trainer. După ani de experiență ca și trainer EFT, Becca este unul din formatorii recunoscuți în S.U.A, dar făcând parte din echipa internațională de traineri.

Dr. Jorgensen ajută cupluri cu relații tensionate de peste 20 de ani. Ea explică succesul proceselor sale terapeutice prin prisma înțelegerii principiilor implicate și a tehnicilor care cu adevărat ajută la construirea de relații puternice, sigure și sănătoase.

În România, Dr. Jorgensen a fost deja o inspirație pentru mai mult de 150 de terapeuți interesați de EFT pe parcursul a 2 module de Externship (Martie 2015 și iunie 2016), 2 module de Core Skills_1 (octombrie-noiembrie 2015) și 2 module Core Skills_2 (martie 2016).   

http://www.rebeccajorgensen.com/
foto credit: Rebecca Jorgensen Emotionally Focused Therapy/FB

Dr. Zoya Simakhodskaya

zoya

Dr.Simakhodskaya este terapeut certificat, Consultant/Supervisor și Trainer acreditat în Terapia centrată pe emoții. Deopotrivă, este fondatorul Centrului de Dezvoltare Psihologică și Interpersonală, CPID.

De-a lungul formării și experienței sale clinice, Dr.Simakhodskaya a dezvoltat expertiză în realizarea de evaluare și frunizarea de psihoterapie pentru cei care se luptă cu depresie, anxietate, dificultăți de gestionare a furiei, adicții și compulsii, trauma și abuz, reziliența la pierdere și doliu, dificultăți interpersonale și schimbări în carieră. Ea a lucrat cu persoane afectat de atacurile din 9/11 World Trade Center, supraviețuitori ai torturilor, dar și multe cupluri tensionate.

În 2011, Dr.Simakhodskaya a fondat Centrul de Dezvoltare Psihologică și Interpersonală, CPID, unde s-a alăturat eforturilor unor colegi de încredere pentru a furniza serviciile necesare clienților sub egida unui centru coordonator.  CPID este deopotrivă un centru de formare și educație pentru clinicienii care doresc să atingă excelența în practicarea terapiei centrate pe emoții. 

În România, Dr.Simakhodskaya a condus cu compasiune și persevernță un modul de Core Skills-1 în octombrie 2016.

http://www.drzoya.com

foto credit: Zoya Simakhodskaya/FB