Terapia centrată pe emoții și lucrul în cuplurile cu tulburare de personalitate

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 04/10/2019 - 05/10/2019
All Day

Location
Golden Tulip Victoria

Categories


La invitația Asociației de Psihoterapie Centrată pe Emoții pentru Cuplu și Familie- Centrul EFT România. Karin Wagenaar, trainer, supervizor si terapeut EFT acreditat ICEEFT, sosește în România pentru a oferi o serie de ateliere aplicate membrilor centrului EFT România, dar nu numai.
(IMPORTANT: Se va asigura traducere engleza-romana pe tot parcursul evenimentului)

Aveți clienți care parcă niciodată nu fac ceea ce vă doriți; clienți cu care procesul de reconectare este haotic și complicat?

În acest workshop de 2 zile ne vom centrat pe lucrul cu acele cupluri în care există un membru cu diagnostic psihiatric, tulburare de personalitate. Acest tip de diagnostic poate fi cadrat ca rezultatul unor experiențe traumatice multiple în contextul unui atașament nesecurizat. În orice cuplu, unul dintre partenerii, sau alteori ambii, pot avea dificultăți în reglarea emoțiillor. Acest tip de problemă este rezultatul unei neglijări emoționale (timpurii) sau/ și unui abuz. În cuplurile cu acest tip de comportament, conectarea emoțională este îndelung așteptată, în același timp fiind resimțită ca periculoasă. Adesea avem un tipar de atașament dezorganizat. Partenerul este resimțit ca fiind fie prea aproape, fie prea distante. Toate acestea duc la reacții emoționale pronunțate și o pierdere a capacității de mentalizare.

În acest workshop vom analiza modalități specifice terapiei centrată pe emoții pentru lucrul cu aceste cupluri. Terapia centrată pe emoții ajută la reglarea acelor interacțiuni intense, dacă este făcută cu răbdare și într-o manieră suficient de inceată și de stabilă. Lucrul cu trauma impune răbdare și încredere în model. Modelul EFT ne va ghida în lucrul cu emoțiile ce tin să fie foarte încâlcite, ne vom concentra așadar pe ajuta clienții să rămână în fereastră de toleranță emoțională și să mentalizeze corespunzător trăirile lor emoționale. Ne vom uita deopotrivă la dificultatea terapeutului de a rămâne plin de speranță și cum să rămână în propria fereastră de toleranță.

Workshop-ul este în special destinat participanților care au cel puțin formare de bază în terapia centrată pe emoții și lucrează cu astfel de clienți dificili. Vom analiza înregistrări, lucra prin joc de rol care să recreeze situațiile dificile, aveți aladar oportunitatea de a vă aduce propriile cazuri în discuție.

CINE ESTE KARIN?

Karin Wagenaar este psiholog clinician, psihoterapeut, terapeut de cuplu și familie în Olanda. Lucrează în cabinet privat ca terapeut EFT certificat, dar și ca supervizor și trainer EFT în Olanda, dar susține cursuri similare și în alte țări. Karin a fost directorul unei clinici destinate lucrului cu pacienți diagnosticați cu tulburări de personalitate. Ea lucrat cu modelul Tratament bazat pe Mentalizare în psihoterapie de grup și cu modelul EFT în terapia de cuplu. Karin predă și terapie sistemică la Institutul Olandes de formare în Psihoterapie.
Karin este fondatorul și președintele Fundației Olandeze EFT, fiind deopotrivă membru din board-ul ICEEFT.

Costuri:

640 lei; înscriere early bird – 3 septembrie 2019: 570 lei;
Recomandă oportunitatea unui coleg din afara comunității EFT și ai reducere 10 %.

Înscriere se realizează prin completarea formularului Google de mai jos:https://forms.gle/PdNviEqcVBJMrGK3A

Pentru detalii suplimentare: contact@psiris.ro/ 0755 690 033.