Rolul vocilor interne cu transmitere intergenerațională

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 29/06/2018 - 30/06/2018
All Day

Location
Hotel Siqua

Categories


Rolul vocilor interne cu transmitere intergenerațională: centrarea pe atașament și emoții în terapia de familie

La invitația Centrului Psiris, reprezentant oficial al Terapiei centrată pe emoții în Romania, Kyriaki Polychroni sosește în București pentru a susține un atelier dedicat terapiei de familie. Despre Kyriaki, mai multe https://akma.gr/kyriaki-polychroni/?lang=en

În cadrul acestui atelier, Kyriaki Polychroni oferă practicienilor psihologi/ psihoterapeuți experiența abordării centrate pe emoții și bazate pe atașament în contextual terapiei de familie. Lucrând cu vocile interne transmise intergenerational, ea introduce participanților conceptul de ”Chronos cultural” – un concept ce identifică modele specific de interacțiune a familiilor și cuplurilor ce relaționează într-un mediu sociocultural în schimbare rapidă și explorează dificultățile ce derivă, evoluează și contribuie la distresul relational.

Prin participare activă la câteva procese/ sarcini experențiale special construite, și prin simularea de exemple de studii de caz familial și de cuplu, participanții se vor îmbarca într-o călătorie de grup, ce va ilustra importanța crucială pe care o au terapeuții în a deschide un spațiu de siguranță în care vocile multiple și diverse ale partenerilor pot să se exprime, iar emoțiile lor profude pot fi accesate și exprimate în terapie.

Această abordare și-a probat avantajele și potențialul de sprijin mai ales pentru terapeuții care lucreză cu cuplurile tradiționale, mariaje mixte, culturi diverse, etc. Implicațiile pentru aplicarea tehnicii în training, cu scopul de a facilita dezvoltarea sinelui terapeutic vor fi discutate.

Atelierul este în întregime experențial, Kiriaki lucrând îndeaproape asupra dinamicii de grup ce se va crea în întreg procesul. Seminarul se bazează pe principiile terapiei centrate pe emoții (EFT), dar formarea anterioară în această abordare nu este obligatorie pentru accesul la acest seminar.

Cost:

400 lei (early bird – 25 mai 2018)

500 lei – după 25 mai 2018

Inscriere:

https://goo.gl/forms/njehBtaoYWt3NTvN2

Relații suplimentare: contact@psiris.ro

Lectură sugerată în avans: „A Multi-level, Multi-focal, Multi-voiced Journey: not without family therapy – not with family therapy alone”. In Origins and Originality in Family Therapy and Systemic Practice, Ed. Borcsa, M. & Stratton, P., Springer, 2016.