Masterclass: violența în cuplu și abordarea terapiei centrată pe emoții(online)

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 29/03/2021 - 30/03/2021
10:00 am - 5:00 pm

Categories


Trainerii invitați:

Lieven Migerode, terapeut și clinician cu experiență în abordarea sistemică, trainer și supervizor terapia centrată pe emoții, certificat ICEEFT, o introduce pe dr. Sue Johnson în Belgia, la congresul Good Enough Couple Congress,2006. Lieven promovează metoda în Belgia, fiind și autorul unor publicații legate de subiectul iubirea și violența.

Migerode,L (2015). Hoe blijf je gelukkig in je relatie. Tielt: Lannoo. (Te iubesc: cum să fim fericiți în relațiile intime).

Jef Slootmaeckers, terapeut centrat pe emoții, acreditat ICEEFT, supervizor EFT în training, lucrează de peste 10 ani cu violența intrapartenerială.În ultimii ani, Jef a contribuit activ în domeniu prin instruirea altor terapeuți și publicarea, alături de Lieven, a câtorva articole în legătură cu acest domeniu.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/famp.12468

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15332691.2018.1433568

Ce ne propun cei 2 traineri?

Cifra neagră a violenței între partenerii intimi este încă un subiect de controversă pentru cercetătorii mondiali; cifra crește cu atât mai mult, în rândul relațiilor care se adresează pentru terapie. Cu toate acestea, subiectul violenție rămâne mult mai des ascuns terapeutului, sau, datorită contraindicațiilor, cuplurile ce sunt în căutare de sprijin, dar au și evenimente de violență activă, sunt refuzate.

În multe relații de cuplu, circularitatea puternic negativă, ce adâncește deconectarea, este crucială pentru instalarea violenței. Aceste modele circulare se constituie în adevărate provocări pentru terapeuții care lucrează cu aceste cupluri, adesea incidentele de violență ocupând spațiul central al ședințelor de terapie. în astfel de situații, este remarcabil cum membrii cuplului își doresc de la terapeut să îi îndrume spre o formă de relaționare mai sigură, unde pot fi unul în preajma celuilalt și violența să înceteze. Cum putem însă face aceasta când violența este adesea percepută ca o contraindicație pentru demararea unui proces terapeutic, mai ales unul centrat pe emoții?

Pornind de la o serie de concluzii științifice derivate din demersuri de cercetare, dar și de la experiența lor clinică, Lieven și Jef au conclucrat pentru a modela o înțelegere mai bună a acestor drame relaționale.

În acest atelier (12 ore de lucru în 2 zile, acreditate COPSI), Lieven și Jef creionează o hartă teoretică cu ajutorul căreia să înțelegem violența intimă mai ales din lentila centrată pe atașament, pentru ca apoi să putem folosi instrumentele EFT pentru ca membrii cuplurilor să ”lupte” pentru o conectare mai sigură și sănătoasă. Sunt analizate intervenții specifice și discutate particularitățile specifice etapelor procesului terapiei centrată pe emoții:

  • cum evaluăm IPV(violența intimă),
  • cum conducem procesul de de-escaladare,
  • semnficația de atașament în context violent și
  • cele mai întâlnite provocări la nivel de sinele terapeutului, atunci când lucrăm cu un subiect atât de sensibil.

Atelierul va include:

Noțiuni teoretice, Q & A, înregistrări video ședințe, și exerciții ce prilejuiesc dialog. Atelierul  oferă o minihartă care poate fi încadrată în harta mare a terapiei centrată pe emoții.  Este necesar ca participanții să fie familiarizați cu noțiunile specifice EFT.

Cost:

750 ron (plătești până pe 5 martie și ai reducere, early bird fee 650 ron)
Înregistrarea:
Completează formularul de înregistrare:
https://forms.gle/HNaL19YtwHL3RSCcA
Ai nevoie de mai mule detalii, scrie-ne pe contact@psiris.ro