Curs intensiv – Terapia de cuplu centrata pe emotii

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 19/03/2015 - 22/03/2015
All Day

Location
Academia Evanghelică Transilvania

Categories


CURS INTENSIV – Terapia de cuplu centrată pe emoţii

Pentru prima oară în România, Psihoterapeut Rebecca Jorgensen, New York, SUA, colaboratoare a Dr. Susan Johnson vine, la invitația Centrului ISIS, pentru a ține un curs intensiv de 4 zile despre terapia de cuplu centrată pe emoții. Acest eveniment este organizat în colaborare cu Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus din Timișoara. Cursul se adresează tuturor terapeuților ce doresc să aprofundeze tehnicile terapeutice de intervenție pentru fiecare concept al terapiei centrată pe emoții. Se acordă credite din partea Colegiului Psihologilor din România.

De ce sa participi? Pentru ca aici:

  1. Vei aprofunda tehnicile terapeutice specifice terapiei centrată pe emoții;
  2. Vei începe propriul tău proces pentru a deveni terapeut atestat EFT.

Programul cursului

Ziua 1

– Prezentare generală a terapiei de cuplu – cercetări în domeniu, problematici și modele; – Cercetări din domeniul relațiilor de atașament; – Prezentare generală a modelului EFT: * Rezultate ale cercetărilor; * Concepte experiențiale și sistemice – Teoria atașamentului în relațiile dintre adulți – Pașii procesului de schimbare specific EFT; * Teorie; * Studii de caz si exerciții; – Vizionare de clipuri ce exemplifică schimbarea produsă de EFT; – Discuții privitoare la etapele EFT și la elemntele ce produc schimbarea terapeutică.

Ziua 2

– Urmărirea unei sesiuni de terapie live (1); – Discutarea cazului și oferirea de feedback pentru cuplul din ședința terapeutică; – Analizarea tipurilor de intervenție terapeutică; – Prezentarea a evaluării preliminare în EFT și Etapa I: * Contraindicațiile EFT; * Etapele evaluării preliminare; * Întrebări și intervenții specifice etapei I; – Construirea alianței terapeutice; – Pașii din etapa I; – Vizionarea înregistrării unei ședințe terapeutice și discutarea ei; – Exerciții cu aplicarea celor vizionate și aplicarea de intervenții terapeutice.

Ziua 3

– Vizionarea unei ședințe live de terapie EFT (2); – Discuții pe baza cazului vizionat și oferirea de feedback pentru cuplul participant; – Analiza intervențiilor din timpul ședinței; – Prezentarea tipurilor de intervenție și a Etapei II: reangajarea evitantului și îmblânzirea atacatorului; – Logica din spatele fiecărei intervenții (de ex. Accentuarea răspunsurilor emoționale în evenimentele care aduc schimbarea); – Înregistrare video cu intervențiile; – Exerciții – participanții vor răspunde pasajelor terapeutice vizionate și vor aplica intervenții specifice; – Schimbările cheie din cadrul etapei II din EFT – legate de teoria atașamentului și evidențiate în detaliu; * Pasaje terapeutice care ilustrează fiecare eveniment ce produce schimbarea emoțională ; * Participanții vor răspunde pasajelor terapeutice vizionate (ex.se vor pune în practică evenimentele ce produc schimbare).

Ziua 4

– Finalizarea etapei II: îmblânzirea atacatorului și cum devenim un terapeut EFT; – Urmărirea de înregistrări video; – Discutarea materialelor vizionate și aplicarea lor la cazurile terapeutice ale participanților; – Dificultăți întâlnite de participanți; – Jocuri de rol și analiza transcripturilor pentru a integra teoria și practica; – Discutarea modului în care acest model se diferențiază, dar și se interconectează cu alte abordări din terapia de cuplu; – Etapa III: Consolidare și rănile de atașament; – Cei 7 pași ai rănilor de atașament; – Pasaje video terapeutice care ilustrează fiecare pas; – Participanții răspund pasajelor vizionate; – Încheierea, întrebări și răspunsuri. Rebecca Jorgensen este psihoterapeut, trainer și supervizor EFT. Este director al Institutului de Training și Cercetare pentru Terapia Centrată pe Emoții și co-fondator și director al Centrului EFT din San Diego. Conduce Attachment Advancement Institute, unde livrează conferințe online, traininguri și programe de supervising pentru terapeuții care vor să învețe tehnicile Terapiei de cuplu centrată pe emoții.

Preţul cursului

900 lei

Pentru early birds (înscriere până pe 22 februarie): 800 lei

Persoana de contact

Drd. Simona Herb (e-mail contact@centrulisis.ro)

Inscriere

Înscrierile se fac trimițând un e-mail la contact@centrulisis.ro sau completând formularul de aici.

Înscriere

Cazarea se poate face în cadrul Academiei Evanghelice Transilvania iar prețul este de 140 lei/cameră dublă.